Červená repa, mangold a špenát Margaret Briggsová
Červenú repu a jej blahodárne účinky na ľudský organizmus poznali už starí Rimania.
Táto zdravá nenáročná a cenovo dostupná zelenina sa v poslednej dobe stala veľmi obľúbeným doplnkom nášho jedálnička.
Upravuje sa rôznymi spôsobmi od varenia, dusenia, pečenia a môžeme ju jesť aj surovú.
Najznámejším pokrmom, v ktorom červená repa nesmie chýbať, je ruský boršč.
Kategória: | Zdravie |
---|---|
Položka bola vypredaná… |
Názov: Červená repa, mangold a špenát
Podtitul: Nenáročná lahodná zelenina
Menej známy príbuzný červenej repy je mangold. Jeho listy sa pripravujú podobne ako špenát, ktorý má na rozdiel od mangoldu v našej kuchyni dlhoročnú tradíciu. Niektoré jedlá si bez špenátu nevieme ani predstaviť.
#ShowMore#
Jazyk: slovenský
Autor: Margaret Briggsová
Originálny názov: Slimline - beetroot
Preklad: Vojtech Jankovič
Počet strán: 160
Väzba: pevná
Rozmer: 114 x 240 mm
Vydavateľstvo: Fortuna Libri, 2009
ISBN: 978-80-8937-913-2
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.