Kabusecha BIO zelený čaj 40 g
Japonský čaj vyrábaný unikátnou metódou zatieňovania lístkov.
Disponuje delikátnou chuťou umami spojenou s lahodnými maslovými tónmi.
Kategória: | Zelený čaj |
---|---|
Položka bola vypredaná… |
Kabusecha BIO zelený čaj 40 g
Príprava: zalejte čaj 70 °C vodou v pomere 1,5 g (1 čajová lyžička) na 150 ml vody. Nechajte 2 minúty lúhovať. Potom preceďte. Je možné pripraviť 3 nálevy.
Čaj má stredne vysoký obsah kofeínu.
#ShowMore#
Typovo stojí niekde medzi čajmi Sencha a Gyokuro.
Pochádza z oblasti Kirishima ležiacej v prefektúre Kagoshima. Je známy aj pod názvom Zatienený čaj, Kabuse Tea alebo Covered Tea.
Kabusecha je pomerne vzácna, keďže predstavuje len 5 % z celkovo vyrobeného čaju v Japonsku. Má tmavozelené lístky ihličkovitého tvaru a zelenožltý nálev. Názov Kabusecha v preklade znamená Zatienený čaj. Pred zberom (cca 10 dní) sa na čajovníky položia špeciálne tieniace siete, ktoré sú známe pod názvom kabuse, čím sa zachytí približne 50% slnečného žiarenia. To vedie k žiadanej nadprodukcii chlorofylu v lístkoch a k vysokému obsahu L-teanínu. Táto aminokyselina dáva čaju výnimočnú chuť umami a navodzuje príjemný pocit pohody.
Hmotnosť obsahu: 40 g
Zloženie: zelený čaj
Krajina pôvodu: Japonsko
Návod na prípravu/užívanie, dátum výroby/spotreby a šarža sú uvedené na obale výrobku.
Vyrobila firma TeaPack s.r.o., Slovenská republika
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Produkuje už 18 rokov vysoko kvalitné sypané čaje, určené pre všetkých čajových milovníkov a znalcov. Chuť čajov BONTHÉ je autenticky prírodná.